Merihakaan maalattiin elokuussa 2017 pihapiirin yhteiseen betonimuuriin 80 metriä pitkä katutaideteos, jonka toteuttivat Essi Ruuskanen ja Jukka Hakanen.

Osoite: Haapaniemenkatu 16

Merihaasta otettiin yhteyttä joulukuussa toiveena saada katutaidetta taloyhtiön pihapiiriä ympäröiviin betoniseiniin. Harmaa pihapiiri oli jäänyt harmittavan vähälle käytölle, minkä toivottiin muuttuvan katutaideteoksen myötä. Kevään mittaan järjestetyissä asukasilloissa kerättiin asukkaiden toiveita teoksen teemoista, väreistä ja elementeistä. Toiveet otettiin huomioon taiteilijavalinnassa ja teoksen suunnittelussa. Taiteilijoiksi valittiin Essi Ruuskanen ja Jukka Hakanen.

Essi Ruuskasen kädenjälkeä on saatu ihailla esimerkiksi Helsingissä, Vantaalla, Mäntyharjulla ja Kuopiossa. Viimeisimpänä ennen Merihaan teosta hän maalasi muraalin Vantaalle Martinlaakson asemalle, minkä lisäksi hän on toteuttanut teoksia yksityisille taloyhtiöille Vantaalla ja Helsingissä. Essi Ruuskasen yhdessä Street Art Vantaan kanssa toteutettu muraali Kuopiossa oli valmistuessaan syksyllä 2016 kaupungin ensimmäinen talonpäätymuraali.

Jukka Hakanen on monelle helsinkiläiselle tuttu Hämeenkatu 128:ssa sijaitsevasta muraalistaan, joka valmistuessaan vuonna 2015 loi pohjaa tulevien vuosien isoille talonpäätymuraaleille. Hän on maalannut vuosien varrella melkein kaikissa Suomen isoissa kaupungeissa sekä esimerkiksi Pariisissa, Kööpenhaminassa ja Tallinnassa. Katutaiteilijan työt pitävät hänet nykyisin kiireisenä läpi koko kesän – Merihaan työn valmistumisen jälkeen hänen matkansa jatkui Ouluun, Lappeenrantaan ja Joensuuhun.

Jukka Hakanen maalasi kentän leikkikenttää kohden avautuvan päätyseinän, ja Essi Ruuskanen pidemmän, parkkihallin puoleisen seinän. Osoitteessa Haapaniemenkatu 16 sijaitseva teoskokonaisuus on näkyvillä myös muille kuin pihapiirin asukkaille, ja sitä pääsee katsomaan joko pihan tai yläkannen kautta.