Tutustu Helsingin katutaiteen helmiin Pasilan katutaidekaupunginosassa.

Huom! Katutaidekierrokset jatkuvat jälleen 13.6. alkaen.

Pasila on usein harmaaksi mielletty kaupunginosa, joka sijaitsee vain 5 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta. Se tuli tunnetuksi graffiteistaan ja katutaiteestaan jo 30 vuotta sitten, ja nyt se on kukoistamassa uudestaan pitkän nollatoleranssin ajan jälkeen, jolloin kaikki katutaide kiellettiin Helsingissä.

Viimeisen parin vuoden aikana lukuisat taiteilijat Suomesta ja ulkomailta ovat alkaneet muuttaa tätä Helsingin osaa isoksi katutaidegalleriaksi. Pasilan katutaidekaupunginosa on ainutlaatuinen paikka Suomessa niin katutaiteen määrän, monipuolisuuden kuin tason suhteen. Sen seinillä on taidetta monilta kansainvälisesti tunnetuilta taiteilijoilta ympäri maailman.

Kahden tunnin kierroksen aikana näet paljon katutaidetta graffiteista stencileihin, isoihin muraaleihin, keraamiseen taiteeseen ja installaatioihin. Kerromme taustoja ja tarinoita taideteoksista, katutaiteen historiasta sekä mielenkiintoisia yksityiskohtia Helsingistä, joita yksikään muu opas ei sinulle kerro.

Itä-Pasilassa autot ja jalankulkijat on sijoitettu eri tasoille, minkä vuoksi alueella on helppo kävellä ja se sopii myös lapsille. Säästä riippuen ota mukaan juomista, sateenvarjo tai tarpeeksi lämmintä vaatetta.

Kierrokset alkavat Pasilan rautatieaseman yhteydessä sijaitsevasta Original Sokos Hotel Triplasta, jonne voit halutessasi jättää laukkusi talteen kierroksen ajaksi. Hotellin aulassa sijaitsee myös vaihtuva urbaanin taiteen näyttely, johon tutustumme kierroksen aluksi. Kierros päättyy Pasilan kaupunkitaidekeskukselle (Kasöörinkatu 3), jossa voit samalla tutustua vaihtuviin näyttelyihimme kaupunkitaidekeskuksen tiloissa ja oppia lisää katutaiteesta.

Järjestämme kaikille avoimia katutaidekierroksia lähtökohtaisesti joka toinen lauantai klo 11. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita, saavu vain paikalle Original Sokos Hotel Triplalle (Fredrikanterassi 1 B) kello 11.00 mennessä. Tulevat kierrokset löydät myös Facebook-sivujemme tapahtumista.

Avoimien yleisökierrosten hinta on vapaavalintainen (suositus vähintään 10 € per henkilö). Kierrosten tuotot käytetään Pasilan kaupunkitaidekeskuksen kustannuksiin ja uuden katutaiteen tekemiseen alueella. 

Yleisökierrokset pidetään englanniksi (ellei muuta ole sanottu), mutta teemme eri mittaisia yksityiskierroksia tilauksesta myös suomeksi, saksaksi ja venäjäksi. Jos olet kiinnostunut yksityiskierroksesta, ota yhteyttä sähköpostilla tours@helsinkiurbanart.com