Tutustu Helsingin katutaiteen helmiin Pasilan katutaidekaupunginosassa.

Pasila on usein harmaaksi mielletty kaupunginosa, joka sijaitsee vain 5 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta. Se tuli tunnetuksi graffiteistaan ja katutaiteestaan jo 30 vuotta sitten, ja nyt se on kukoistamassa uudestaan pitkän nollatoleranssin ajan jälkeen, jolloin kaikki katutaide kiellettiin Helsingissä.

Viimeisen parin vuoden aikana lukuisat taiteilijat Suomesta ja ulkomailta ovat alkaneet muuttaa tätä Helsingin osaa isoksi katutaidegalleriaksi. Pasilan katutaidekaupunginosa on ainutlaatuinen paikka Suomessa niin katutaiteen määrän, monipuolisuuden kuin tason suhteen. Sen seinillä on taidetta monilta kansainvälisesti tunnetuilta taiteilijoilta ympäri maailman.

2,5 tunnin kierroksen aikana näet paljon katutaidetta graffiteista stencileihin, isoihin muraaleihin, keraamiseen taiteeseen ja installaatioihin. Kerromme taustoja ja tarinoita taideteoksista, katutaiteen historiasta sekä mielenkiintoisia yksityiskohtia Helsingistä, joita yksikään muu opas ei sinulle kerro.

Kierrokset alkavat Rauhanasemalta, Pasilan väliaikaisen rautatieaseman ja kaupunkipyöräaseman vieressä sijaitsevalta vanhalta puiselta rakennukselta. Itä-Pasilassa autot ja jalankulkijat on sijoitettu eri tasoille, minkä takia alueella on helppo kävellä ja se sopii myös lapsille. Säästä riippuen ota mukaan juomista, sateenvarjo tai tarpeeksi lämmintä vaatetta.

Kierrokset maksavat 20 € (sis. alv 24%) aikuisilta ja 14 € alle 16-vuotiailta (alle 6-vuotiaat pääsevät mukaan ilmaiseksi). Kierrosten tuotot käytetään projektin kustannuksiin ja uuden katutaiteen tekemiseen Helsingissä. Seuraavan kerran avoimia kierroksia järjestetään keväällä 2019, mutta yksityiskierroksia voidaan järjestää ympäri vuoden.

Kierrokset pidetään englanniksi, mutta teemme eri mittaisia yksityiskierroksia tilauksesta myös suomeksi, saksaksi ja venäjäksi (jos olet kiinnostunut yksityiskierroksesta, ota yhteyttä).