Itä-Pasilassa pääsee lukuisten katutaideteosten lisäksi näkemään taidetta sisätiloissa Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa, jossa järjestetään erilaisia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia.

Kesäkuussa 2019 avattu tila on kokonaan urbaanille taiteelle omistettu paikka, jossa on niin vaihtuvia näyttelyitä, alaan liittyvää kirjallisuutta luettavaksi, työpajoja, leffailtoja ja kaikkea muuta, mitä ikinä sitten keksitäänkään (jos sinulla on joku idea, minkä haluaisit toteuttaa, ota yhteyttä!). Eikä taide jää vain keskuksen sisään, vaan kaupunkitaidekeskus toimii myös tukikohtana alueella toteutettaville taideprojekteille. Itä-Pasilasta onkin muodostunut viimeisten vuosien aikana oikea katutaidekaupunginosa.

Tekemään pääsee myös keskuksen tiloissa, sillä sen työpajahuoneessa toteutamme niin avoimia kuin tilauksesta järjestättäviä graffiti- ja katutaidetyöpajoja, joissa osallistujat pääsevät maalaamaan suoraan seinälle.

Kahdessa muussa tilassa on puolestaan esillä vaihtuvia kaupunkitaiteeseen liittyviä näyttelyitä, jotka vaihtuvat noin kuuden viikon välein. Näyttelyt ovat avoinna Pasilan kaupunkitaidekeskuksen aukioloaikojen mukaisesti eli to-pe klo 12 – 18 ja la klo 13 – 16 sekä tapahtumien aikaan. 

Pasilan kaupunkitaidekeskus sijaitsee osoitteessa Kasöörinkatu 3 lh 4. Kulku tilaan talon sisäpihalta.

Pasilan kaupunkitaidekeskusta tukee Suomen Kulttuurirahasto.

NYT ESILLÄ

Helsinki Photo Festival & Nikita Hodak
8.8. – 14.9.2019

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Diego Saldiva, Brasilia
Everyone has a Plan until they get Punched in the Mouth

Niina Vehmaa, Suomi
Raddies

Nikita Hodak, Venäjä
Weakly Linked Data

Pasilan kaupunkitaidekeskuksen toisessa näyttelyssä esillä on Diego Saldivan ja Niina Vehmaan urbaania valokuvataidetta sekä venäläisen Nikita Hodakin serigrafiaa. Hodak maalaa Pasilaan myös kaksi muraalia ennen näyttelyä.

Avajaiset ke 7.8. klo 19 – 21.

Nikita Hodakin artist talk katutaiteen tulevaisuudesta klo 18 ennen avajaisia. Tilaisuus on englanninkielinen.

Näyttelyn Facebook-tapahtuma

MENNEET NÄYTTELYT

Jukka Peltosaari 14.6. – 3.8.2019