Itä-Pasilassa pääsee lukuisten katutaideteosten lisäksi näkemään taidetta sisätiloissa Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa, jossa järjestetään erilaisia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia.

Kesäkuussa 2019 avattu tila on kokonaan urbaanille taiteelle omistettu paikka, jossa on niin vaihtuvia näyttelyitä, alaan liittyvää kirjallisuutta luettavaksi, työpajoja, leffailtoja ja kaikkea muuta, mitä ikinä sitten keksitäänkään (jos sinulla on joku idea, minkä haluaisit toteuttaa, ota yhteyttä!). Eikä taide jää vain keskuksen sisään, vaan kaupunkitaidekeskus toimii myös tukikohtana alueella toteutettaville taideprojekteille. Itä-Pasilasta onkin muodostunut viimeisten vuosien aikana oikea katutaidekaupunginosa.

Tekemään pääsee myös keskuksen tiloissa, sillä sen työpajahuoneessa toteutamme niin avoimia kuin tilauksesta järjestättäviä graffiti- ja katutaidetyöpajoja, joissa osallistujat pääsevät maalaamaan suoraan seinälle.

Kahdessa muussa tilassa on puolestaan esillä vaihtuvia kaupunkitaiteeseen liittyviä näyttelyitä, jotka vaihtuvat noin kuuden viikon välein. Näyttelyt ovat avoinna Pasilan kaupunkitaidekeskuksen aukioloaikojen mukaisesti eli to-pe klo 12 – 18 ja la klo 13 – 16 sekä tapahtumien aikaan. 

Pasilan kaupunkitaidekeskus sijaitsee osoitteessa Kasöörinkatu 3 lh 4. Kulku tilaan talon sisäpihalta.

Pasilan kaupunkitaidekeskusta tukee Suomen Kulttuurirahasto.

 

NYT ESILLÄ

Sergei Stroitelev: Väkivallan väri

6. — 30. marraskuuta 2019

Väkivallan väri on valokuvaaja Sergei Stroitelevin hanke, joka käsittelee rasistisen väkivallan kohteeksi joutuneiden maahanmuuttajien ja pakolaisten kokemuksia ”vahingossa” kadulla tapahtuneesta tönäisystä vakavaan pahoinpitelyyn ja jopa murhaan saakka.

Tuomalla esiin muukalaisvihaa ja väkivaltaa kokeneiden ihmisten tarinoita Stroitelev johdattaa katsojan ”moraalin risteyskohtaan” pohtimaan näiden ilmiöiden syitä ja seurauksia.

Sergei Stroitelev tekee yhteistyötä johtavien kansainvälisten julkaisujen ja hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa. Hän on voittanut useita kansainvälisiä ja venäläisiä valokuvapalkintoja, mm. Istanbul Photo Awardsin 2018 (Daily Life -sarja) ja Debuts 2018 Photocontestin.

Avajaiset keskiviikkona 6.11.2019 klo 18-20. Näyttelyn Facebook-tapahtuma.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

MENNEET NÄYTTELYT

Otto Maja: Huono ihminen, 20.9. – 2.11.2019.

Varastitko pienenä kavereiden kanssa omenoita? Soititteko pilapuheluita? Matkustatko aikuisena välillä ilman lippua julkisissa pakoillen lipuntarkastajia? Monet asiat määrittävät meidät ihmisenä ja mitä tärkeimmin meidän moraalisen vastuumme yhteiskunnassa. Mikä on oikein? Mikä on väärin? Mikä on väärin, mutta silti moraalisesti hyväksyttävää?

Otto Majan näyttely ”Huono ihminen” käsittelee näitä moraalisia oletusarvoja humoristisella perspektiivillä. Näyttelyn teoksissa Maja palaa nuoruuteensa niin teosten tekotavoilla kuin niissä esiintyvissä hahmoissakin.

Lisää infoa aiheesta:
https://www.instagram.com/ottomaja/

Helsinki Photo Festival & Nikita Hodak
8.8. – 14.9.2019

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Diego Saldiva, Brasilia
Everyone has a Plan until they get Punched in the Mouth

Niina Vehmaa, Suomi
Raddies

Nikita Hodak, Venäjä
Weakly Linked Data

Pasilan kaupunkitaidekeskuksen toisessa näyttelyssä esillä on Diego Saldivan ja Niina Vehmaan urbaania valokuvataidetta sekä venäläisen Nikita Hodakin serigrafiaa. Hodak maalaa Pasilaan myös kaksi muraalia ennen näyttelyä.

Näyttelyn Facebook-tapahtuma

Jukka Peltosaari 14.6. – 3.8.2019