Itä-Pasilassa pääsee lukuisten katutaideteosten lisäksi näkemään taidetta sisätiloissa Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa, jossa järjestetään erilaisia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia.

Kesäkuussa 2019 avattu tila on kokonaan urbaanille taiteelle omistettu paikka, jossa on niin vaihtuvia näyttelyitä, alaan liittyvää kirjallisuutta luettavaksi, työpajoja, leffailtoja ja kaikkea muuta, mitä ikinä sitten keksitäänkään (jos sinulla on joku idea, jonka haluaisit toteuttaa, ota yhteyttä!). Taide ei jää vain keskuksen sisään, vaan kaupunkitaidekeskus toimii myös tukikohtana alueella toteutettaville taideprojekteille. Itä-Pasilasta onkin muodostunut viimeisten vuosien aikana oikea katutaidekaupunginosa.

Tekemään pääsee myös keskuksen tiloissa, sillä sen työpajahuoneessa toteutamme niin avoimia kuin tilauksesta järjestettäviä graffiti- ja katutaidetyöpajoja, joissa osallistujat pääsevät maalaamaan suoraan seinälle. 

Kahdessa muussa tilassa on puolestaan esillä vaihtuvia kaupunkitaiteeseen liittyviä näyttelyitä, jotka vaihtuvat noin kuuden viikon välein. Näyttelyt ovat avoinna Pasilan kaupunkitaidekeskuksen aukioloaikojen mukaisesti eli to–pe klo 12–18 ja la klo 13–16 sekä tapahtumien aikaan. 

Pasilan kaupunkitaidekeskus sijaitsee osoitteessa Kasöörinkatu 3. Kulku tilaan talon sisäpihalta.

Pasilan kaupunkitaidekeskusta tukevat Suomen Kulttuurirahasto ja Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

NYT ESILLÄ

G-Rex

1.7.–1.8.2020

Katutaidekilta G-Rex tuo katutaiteen sisätiloihin heinäkuun ajaksi. 

Näyttely koostuu 8 taiteilijan teoksista, jotka yhdessä muodostavat piristävän ja kauniin kokonaisuuden. Kukin taiteilija on työskennellyt itsenäisesti ja luonut tyylilleen ominaista taidetta, ja esillä onkin monipuolinen valikoima teoksia. Näyttelyn punaisena lankana toimii kuitenkin sen teema, “tila haltuun”. Lisäksi teoksia yhdistää yhtenäinen värimaailma: tilassa pääsee ihailemaan kirkkaita, kauniin kesäisiä sävyjä. 

Taiteilijat: 

Minttu Pyykkönen
Terhi Ekebom
Julia Sand
Maria Björklund
Miila Westin
Anetta Lukjanova
Yasmin May Jaafar
Kirsi-Maria Raunio

G-Rexin näyttelyn yhteydessä tilan ulkopuolelle on rakennettu viihtyisä terassi pehmustettuine penkkeineen ja kukkaistutuksineen. Terassi on osa näyttelyä, mutta sen on tarkoitus olla paikoillaan koko kesän ajan myös näyttelyn päättymisen jälkeen.

Näyttely on avoinna to–pe klo 12–18 ja la klo 13–16.

Näyttelyn myötä olemme avanneet Pasilan kaupunkitaidekeskukseen myös pysyvän printtiosaston, jossa on myynnissä suomalaisten ja ulkomaalaisten katutaiteilijoiden printtejä.

 

MENNEET NÄYTTELYT

Salaprints 5.3.2020–27.6.2020

Boing – Indoors, if only for a while 23.1.–29.2.2020

MION – Point of view 5.12.2019–18.1.2020

Sergei Stroitelev: Väkivallan väri 6.–30.11.2019

Otto Maja: Huono ihminen 20.9.–2.11.2019.

Helsinki Photo Festival & Nikita Hodak 8.8.–14.9.2019

Jukka Peltosaari 14.6.–3.8.2019