Itä-Pasilassa pääsee lukuisten katutaideteosten lisäksi näkemään taidetta sisätiloissa Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa, jossa järjestetään erilaisia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia.

Kesäkuussa 2019 avattu tila on kokonaan urbaanille taiteelle omistettu paikka, jossa on niin vaihtuvia näyttelyitä, alaan liittyvää kirjallisuutta luettavaksi, työpajoja, leffailtoja ja kaikkea muuta, mitä ikinä sitten keksitäänkään (jos sinulla on joku idea, minkä haluaisit toteuttaa, ota yhteyttä!). Eikä taide jää vain keskuksen sisään, vaan kaupunkitaidekeskus toimii myös tukikohtana alueella toteutettaville taideprojekteille. Itä-Pasilasta onkin muodostunut viimeisten vuosien aikana oikea katutaidekaupunginosa.

Tekemään pääsee myös keskuksen tiloissa, sillä sen työpajahuoneessa toteutamme niin avoimia kuin tilauksesta järjestättäviä graffiti- ja katutaidetyöpajoja, joissa osallistujat pääsevät maalaamaan suoraan seinälle.

Kahdessa muussa tilassa on puolestaan esillä vaihtuvia kaupunkitaiteeseen liittyviä näyttelyitä, joista ensimmäisenä vuorossa on Jukka Peltosaaren yksityisnäyttely.

Jukka Peltosaari on Helsingissä työskentelevä 80-luvulla syntynyt kuvataiteilija, jonka töissä näkyy vaikutteita sarjakuvista, graffitista ja katutaiteesta. Töiden tyyli on usein värikkään graafinen ja ilmaisu vaihtelee pelkistetystä runsaaseen.

Peltosaari käsittelee töissään ihmisen sisäistä ja ulkoista maailmaa ja näiden vuorovaikutusta. Näyttely koostuu maalauksista, veistoksista ja taidegrafiikan vedoksista vuosilta 2015-2019.

Näyttely on avoinna 14.6. – 3.8. Pasilan kaupunkitaidekeskuksen aukioloaikojen mukaisesti eli to-pe klo 12 – 18 ja la klo 13 – 16 sekä tapahtumien aikaan. Kaupunkitaidekeskus on suljettu poikkeuksellisesti to 18.7. 

Pasilan kaupunkitaidekeskus sijaitsee osoitteessa Kasöörinkatu 3 lh 4. Kulku tilaan talon sisäpihalta.

Pasilan kaupunkitaidekeskusta tukee Suomen Kulttuurirahasto.