Itä-Pasilassa pääsee lukuisten katutaideteosten lisäksi näkemään taidetta sisätiloissa Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa, jossa järjestetään erilaisia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia.

Kesäkuussa 2019 avattu tila on kokonaan urbaanille taiteelle omistettu paikka, jossa on niin vaihtuvia näyttelyitä, alaan liittyvää kirjallisuutta luettavaksi, työpajoja, leffailtoja ja kaikkea muuta, mitä ikinä sitten keksitäänkään (jos sinulla on joku idea, minkä haluaisit toteuttaa, ota yhteyttä!). Eikä taide jää vain keskuksen sisään, vaan kaupunkitaidekeskus toimii myös tukikohtana alueella toteutettaville taideprojekteille. Itä-Pasilasta onkin muodostunut viimeisten vuosien aikana oikea katutaidekaupunginosa.

Tekemään pääsee myös keskuksen tiloissa, sillä sen työpajahuoneessa toteutamme niin avoimia kuin tilauksesta järjestättäviä graffiti- ja katutaidetyöpajoja, joissa osallistujat pääsevät maalaamaan suoraan seinälle.

Kahdessa muussa tilassa on puolestaan esillä vaihtuvia kaupunkitaiteeseen liittyviä näyttelyitä, jotka vaihtuvat noin kuuden viikon välein. Näyttelyt ovat avoinna Pasilan kaupunkitaidekeskuksen aukioloaikojen mukaisesti eli to-pe klo 12 – 18 ja la klo 13 – 16 sekä tapahtumien aikaan. 

Pasilan kaupunkitaidekeskus sijaitsee osoitteessa Kasöörinkatu 3. Kulku tilaan talon sisäpihalta.

Pasilan kaupunkitaidekeskusta tukee Suomen Kulttuurirahasto ja Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

NYT ESILLÄ

MION – Point of view
5.12.2019 – 18.1.2020

MION on graffitimaalauksen 90-luvun alussa aloittanut graffititaiteilija, jonka tauluille tekemät teokset sisältävät näkymiä mielikuvitusmaailmaan, josta kumpuavat visiot koostuvat orgaanisista muodoista ja materiaaleista.

Taiteilijan maalauksissa pitkällisen kehityskaaren myötä kirjainten alkuperäinen graafinen muoto on menettänyt merkityksensä, mutta katsoja voi havaita esiintyviä piirteitä ja viitteitä kirjainten muotokielestä.

MIONin taidetta inspiroi luonnon ja kaiken elollisen kokemus, joka usein johtaa pitkällisiin mietintöihin maalausprosessin aikana. Värit ja muodot alkavat elää omaa elämäänsä kohteeksi joutuneella pinnalla muodostaen symbioosin sen kanssa ja hämärtäen todellisuuden rajat.

Point of view -näyttelyn teokset on tehty vuosina 2012 – 2019. Kokonaisuutena ne esittävät taiteilijan tyylin ja muotokielen evoluution ja haaraumat.

SEURAAVAKSI

Boing – Indoors, if only for a while
23.1. – 29.2.2020

Boing on sanonut tekevänsä koko kaupungista gallerian ripustelemalla sinne taidettaan. Nyt se sanoo tekevänsä galleriasta koko kaupungin ripustelemalla sinne taidettaan ja valokuviaan. Mitä helvettiä se sitten tarkoittaakaan…

Boing on tunnettu siitä ettei juuri välitä siitä minne sen taidetta ripustellaan.

Kaikki näyttelyn teokset ovat ostettavissa koteihin, yksityisiin kokoelmiin ja merkittäviin taideinstituutioihin – tai ripustettavaksi pitkin planeettaa. Ne teokset, jotka eivät siirry mainittuihin tarkoituksiin, ripustellaan ympäri kaupunkia aitoon Boing-tyyliin.

Näyttelyn avajaiset ke 22.1. klo 18.

MENNEET NÄYTTELYT

Sergei Stroitelev: Väkivallan väri 6. – 30.11.2019
Otto Maja: Huono ihminen 20.9. – 2.11.2019.
Helsinki Photo Festival & Nikita Hodak 8.8. – 14.9.2019
Jukka Peltosaari 14.6. – 3.8.2019