Itä-Pasilassa pääsee lukuisten katutaideteosten lisäksi näkemään taidetta sisätiloissa Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa, jossa järjestetään erilaisia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia.

Kesäkuussa 2019 avattu tila on kokonaan urbaanille taiteelle omistettu paikka, jossa on niin vaihtuvia näyttelyitä, alaan liittyvää kirjallisuutta luettavaksi, työpajoja, leffailtoja ja kaikkea muuta, mitä ikinä sitten keksitäänkään (jos sinulla on joku idea, minkä haluaisit toteuttaa, ota yhteyttä!). Eikä taide jää vain keskuksen sisään, vaan kaupunkitaidekeskus toimii myös tukikohtana alueella toteutettaville taideprojekteille. Itä-Pasilasta onkin muodostunut viimeisten vuosien aikana oikea katutaidekaupunginosa.

Tekemään pääsee myös keskuksen tiloissa, sillä sen työpajahuoneessa toteutamme niin avoimia kuin tilauksesta järjestättäviä graffiti- ja katutaidetyöpajoja, joissa osallistujat pääsevät maalaamaan suoraan seinälle.

Kahdessa muussa tilassa on puolestaan esillä vaihtuvia kaupunkitaiteeseen liittyviä näyttelyitä, jotka vaihtuvat noin kuuden viikon välein. Näyttelyt ovat avoinna Pasilan kaupunkitaidekeskuksen aukioloaikojen mukaisesti eli to-pe klo 12 – 18 ja la klo 13 – 16 sekä tapahtumien aikaan. 

HUOM! Korona-pandemiasta johuten pidämme Pasilan kaupunkitaidekeskusta toistaiseksi suljettuna!

Pasilan kaupunkitaidekeskus sijaitsee osoitteessa Kasöörinkatu 3. Kulku tilaan talon sisäpihalta.

Pasilan kaupunkitaidekeskusta tukee Suomen Kulttuurirahasto ja Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

NYT ESILLÄ

Salaprints

5.3.2020-23.5.2020 (Huom! Pidennetty näyttelyaika korona-epidemiasta johtuen)

Salaprints -näyttely esittelee suomalaisten katutaiteilijoiden teoksia, jotka on tehty serigrafiatekniikalla.

Näyttelyn taiteilijat ovat anonyymeja yhtä lukuunottamatta, ja kaikilla on oma historiansa katutaiteen saralla – jotkut ovat toimineet yli kymmenen vuotta ja jotkut vähemmän. Kaikki näyttelyyn kuratoidut taiteilijat ovat aktiivisia ja tuovat oman osansa tämän päivän katutaiteeseen niin tarroina, maalauksina ja liisteröitävinä julisteina.

Näyttelyn taiteilijat:
Lumps
Joonas Reijonen
Floppy
Loskassa
Stay Ice
Swagaroni
Sleazy Howard
Suck
Ok

Näyttelyn avajaiset ke 4.3. klo 18 – 21. Näyttely on avoinna to-pe klo 12 – 18 ja la klo 13 – 16.

Näyttelyn myötä avaamme Pasilan kaupunkitaidekeskukseen myös pysyvän printtiosaston, jossa on myynnissä suomalaisten ja ulkomaalaisten katutaiteilijoiden printtejä.

 

MENNEET NÄYTTELYT

Boing – Indoors, if only for a while 23.1. – 29.2.2020

MION – Point of view 5.12.2019 – 18.1.2020

Sergei Stroitelev: Väkivallan väri 6. – 30.11.2019

Otto Maja: Huono ihminen 20.9. – 2.11.2019.

Helsinki Photo Festival & Nikita Hodak 8.8. – 14.9.2019

Jukka Peltosaari 14.6. – 3.8.2019