Osa Pasilan katutaidekaupunginosassa tehdystä taiteesta on tehty yhteistyökumppaniemme avustuksella paikalle kutsuttujen taiteilijoiden toimesta, mutta sen lisäksi meillä on jatkuva haku taiteilijoille Pasilaan. Hoidamme mukaan valituille taiteilijoille luvat seinään, kustannamme taiteilijoiden materiaalikustannukset sekä autamme käytännön järjestelyissä.

Taiteilijat Pasilaan valitaan teosten taiteellisen tason, alueen taiteellisen kokonaisuuden, käytettävissä olevien seinien sekä projektin budjetin perusteella. Lisäksi taiteilijavalinnoissa vaikuttavat mahdolliset yhteistyökumppanien ja lupien osalta tulevat rajoitteet sekä aikataulut.

Pasilan katutaidekaupunginosassa on kyse taiteen tekijöiden halusta luoda vapaampaa taidetta, tehdä yhdessä jotain ainutlaatuista ja muuttaa kokonainen kaupunginosa taiteen avulla. Projekti ei ole tilaustyö, vaan meistä itsestämme lähtenyt ajatus, joka on mahdollista vain lukuisten ihmisten vapaaehtoistyön ansiosta. Kaduille maalattavista teoksista ei makseta teospalkkioita, mutta niiden materiaalikustannukset katetaan yhteistyökumppaniemme ja muiden projektiemme tuella. Voimme myös auttaa oman rahoituksen löytämisessä kirjoittamalla Helsinki Urban Artin kutsun taiteilijaksi Pasilan katutaidekaupunginosaan.

Jos olet kiinnostunut tekemään taidetta Pasilan kaduille, lähetä meille vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen info@helsinkiurbanart.com Liitä hakemukseen ainakin seuraavat tiedot:

  • nimi
  • portfolio
  • luonnoksesi tai ideasi teoksesta, jonka haluaisit toteuttaa
  • kuvia sen tyylisistä aiemmista töistäsi, jota Pasilaan suunnittelet
  • aikataulu, jolloin voisit teoksen toteuttaa
  • arvio tarvittavista materiaaleista ja välineistä