Helsinki Urban Artin muodostaa joukko visuaalisen alan, yhteisötaiteen ja kaupunkiaktivismin ammattilaisia. Yhteisöllisyys ja paikkasidonnaisuus onkin meille tärkeää: haluamme, että taide sopii ympäristöönsä ja ottaa huomioon paikalliset asukkaat. Meillä on paljon kokemusta niin isojen muraaliprojektien tuottamisesta, erikokoisista katutaideteoksista, yhteisöllisistä taideprojekteista kuin erilaisista kaupunkitapahtumista.

Jaakko Blomberg

jaakko@helsinkiurbanart.com // +358 44 5478354

Jaakko on erikoistunut uuteen yhteisölliseen kaupunkikulttuuriin monessa muodossa ja on HUA:n ohella ollut perustamassa mm. Yhteismaa ry:tä, Lisää katutaidetta Helsinkiin -hanketta, Vegaaninen lippakioski Jänöä, Konepaja-liikettä, Siivouspäivää, Helsinki Sauna Daytä sekä monia muita kaupunkitapahtumia ja projekteja. Häntä kiehtoo tilojen ja ihmisten ajattelutapojen muuttaminen – ja siihen kaupunkitaide sopii paremmin kuin hyvin. Työstään Helsingin eteen Jaakko on palkittu vuonna 2016 Vuoden kaupunkilainen -tittelillä ja Helsinki Travel Award -palkinnolla.

Maikki Rantala

maikki@helsinkiurbanart.com // +358 40 5267671

Helsinkiläinen suuren kokoluokan muraalien toteuttaja ja osallistavien katutaideprojektien vetäjä. Usein Vantaallakin vaikuttava kaupunkiaktivisti, jonka lempiväline on maali – värikäs ympäristö tekee porukan onnelliseksi taaperosta teiniin ja vaarista vankiin. Taustalla Lahden Muotoiluinsituutin opit. Kaupunkitilan ja rakennustyömaa-aitojen vapauttamista taiteelle vuodesta 2010 Multicoloured Dreamsin jäsenenä ja nyt myös osana Street Art Vantaata. Lisäksi ollut perustamassa Grafia ry:n katutaidekiltaa G-Rexiä ja Lisää katutaidetta Helsinkiin -projektia. Lempipuuhana tarkastella kotiseudun kaupunkisiluettia kajakista käsin.

 

Maija Pulkkinen

maija@helsinkiurbanart.com // +358 44 9874882

Helsingissä kasvanut Maija Pulkkinen on palannut lapsuutensa leikkikentälle tuottamaan katutaideprojekti Brahen taidekenttää. Grafia ry:n jäsen ja mukana perustamassa Helsinki Urban Art ry:tä. Kipinä katutaiteeseen syttyi kolmen Melbournessa asutun vuoden aikana, jossa yhteisöllinen ja monikulttuurinen elämäntyyli sekä värikkäät seinät tulivat tutuiksi. Taustaltaan yhteiskuntatieteilijä avustaa myös katutaidetyöpajoissa ja vapaa-ajallaan treenailee aikidoa.

 

Essi Ruuskanen

essi@helsinkiurbanart.com // +358 40 7674507

Essi Ruuskanen on helsinkiläinen katutaiteilija, yhteisöpedagogi ja kuvittaja, joka maalaamisen ohella kirjoittaa lasten loruja ja luo lunta mökillään Ivalossa. Essi maalaa G-Rex -kollektiivin lisäksi Street Art Vantaan riveissä ja on yksi Helsinki Urban Art:in perustajajäsenistä. Nykyään Kumpulassa asustavalle katutaiteilijalle on tärkeää tehdä katutaidetta myös asukkaiden kanssa ja kehittää yhdessä kaupunkiympäristöä, joka inspiroi, ilahduttaa ja innostaa. Vapaa-ajallaan Essi viihtyy nuotion äärellä höyryävän teemukillisen ja eväsleivän kanssa.

 

Sara Multanen

sara@helsinkiurbanart.com // +358 45 6306640

Sara on helsinkiläinen sisustusarkkitehti, joka on toteuttanut katutaideprojekteja jo vuosien ajan niin itsenäisesti kuin Multicoloured Dreams -kollektiivin ja G-Rex -ryhmän jäsenenä. Saran erityinen intohimo on tehdä avata yhteisiä arkiympäristöjä kaikkien käyttöön, ja katutaide sopii tähän kuvioon paremmin kuin hyvin: se tuo positiivisen lisänsä asukkaiden hyvinvointiin, alueiden tunnelmaan ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen. Erityistä kokemusta hänellä on muraalien käytännön toteutuksesta, ympäristön ja alueen tyylin kokonaisvaltaisesti huomioivasta suunnittelusta, lupaprosesseista ja kokonaiskoordinoinnista. Vapaalla Sara viihtyy parhaiten Helsingin rannoilla, Sipoon sienimetsissä, kirppareilla tai hyvän kirjan kanssa.

 

Maria Luhtaniemi

maria@helsinkiurbanart.com // +358 44 9710723

Maria Luhtaniemi on valtiotieteilijä, viestinnän moniosaaja ja katutaidetuottaja, joka vahvasti uskoo taiteen parantavan kaupunkiympäristöjä. Haasta hänet keskusteluun katutaiteen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja puhe ei ehkä lopu ikinä. Maria on yksi Helsinki Urban Artin perustajajäsenistä ja kuuluu Lisää katutaidetta Helsinkiin -projektin ydinryhmään. Hän on ollut tuottamassa esimerkiksi teatterifestivaalin ja useita yhteisöllisiä ruokatapahtumia Yhteismaan riveissä. Harrastuksiin kuuluu kaupunkikulttuurin uusien tuulien haistelu ja monenlaisissa kulttuuririennoissa juokseminen.