Helsinki Urban Artin muodostaa joukko visuaalisen alan, yhteisötaiteen ja kaupunkiaktivismin ammattilaisia. Yhteisöllisyys ja paikkasidonnaisuus onkin meille tärkeää: haluamme, että taide sopii ympäristöönsä ja ottaa huomioon paikalliset asukkaat. Meillä on paljon kokemusta niin isojen muraaliprojektien tuottamisesta, erikokoisista katutaideteoksista, yhteisöllisistä taideprojekteista kuin erilaisista kaupunkitapahtumista.

Jaakko Blomberg

jaakko@helsinkiurbanart.com // +358 44 5478354

Jaakko on erikoistunut uuteen yhteisölliseen kaupunkikulttuuriin monessa muodossa ja on HUA:n ohella ollut perustamassa mm. Yhteismaa ry:tä, Lisää katutaidetta Helsinkiin -hanketta, Vegaaninen lippakioski Jänöä, Konepaja-liikettä, Siivouspäivää, Helsinki Sauna Daytä sekä monia muita kaupunkitapahtumia ja projekteja. Häntä kiehtoo tilojen ja ihmisten ajattelutapojen muuttaminen – ja siihen kaupunkitaide sopii paremmin kuin hyvin. Työstään Helsingin eteen Jaakko on palkittu vuonna 2016 Vuoden kaupunkilainen -tittelillä ja Helsinki Travel Award -palkinnolla.

Maikki Rantala

maikki@helsinkiurbanart.com // +358 40 5267671

Helsinkiläinen suuren kokoluokan muraalien toteuttaja ja osallistavien katutaideprojektien vetäjä. Usein Vantaallakin vaikuttava kaupunkiaktivisti, jonka lempiväline on maali – värikäs ympäristö tekee porukan onnelliseksi taaperosta teiniin ja vaarista vankiin. Taustalla Lahden Muotoiluinsituutin opit. Kaupunkitilan ja rakennustyömaa-aitojen vapauttamista taiteelle vuodesta 2010 Multicoloured Dreamsin jäsenenä ja nyt myös osana Street Art Vantaata. Lisäksi ollut perustamassa Grafia ry:n katutaidekiltaa G-Rexiä ja Lisää katutaidetta Helsinkiin -projektia. Lempipuuhana tarkastella kotiseudun kaupunkisiluettia kajakista käsin.

 

Sara Multanen

sara@helsinkiurbanart.com // +358 45 6306640

Sara on helsinkiläinen sisustusarkkitehti, joka on toteuttanut katutaideprojekteja jo vuosien ajan niin itsenäisesti kuin Multicoloured Dreams -kollektiivin ja G-Rex -ryhmän jäsenenä. Saran erityinen intohimo on tehdä avata yhteisiä arkiympäristöjä kaikkien käyttöön, ja katutaide sopii tähän kuvioon paremmin kuin hyvin: se tuo positiivisen lisänsä asukkaiden hyvinvointiin, alueiden tunnelmaan ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen. Erityistä kokemusta hänellä on muraalien käytännön toteutuksesta, ympäristön ja alueen tyylin kokonaisvaltaisesti huomioivasta suunnittelusta, lupaprosesseista ja kokonaiskoordinoinnista. Vapaalla Sara viihtyy parhaiten Helsingin rannoilla, Sipoon sienimetsissä, kirppareilla tai hyvän kirjan kanssa.