Pasila on 80-luvulta asti ollut yksi merkittävimmistä paikoista Helsingin graffiti- ja katutaideskenelle. Vuoden 2020 alusta suomalaisten katutaitelijoiden kädenjälkeä tuo esille myös Original Sokos Hotel Triplan yhteydessä sijaitseva Tripla Urban Art Wall.

Helsinki Urban Art ry:n kuratoimalla seinällä esitellään kerrallaan taidetta useammalta paikalliselta taiteilijalta, joiden juuret ovat katutaiteessa tai graffitissa. Monien teoksia onkin nähtävillä myös Itä-Pasilan kaduilla tai Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa.

Kolmen kuukauden välein vaihtuva näyttely tuo esiin erilaisia taiteilijoita, suuntauksia ja tyylejä. Näyttelyissä on esillä sekä alkuperäisteoksia että printtejä, ja kaikki teokset ovat myynnissä. Mikäli olet kiinnostunut teoksen ostamisesta, kysy lisätietoja hotellin aulapalvelusta tai suoraan meiltä.

Pasilan katutaidekaupunginosassa tehdään myös opastettuja avoimia ja yksityisiä kierroksia, jotka lähtevät Original Sokos Hotel Triplalta. Kaikille avoimet yleisökierrokset alkavat kevään aikana. 

NYT ESILLÄ: 

Antti Männynväli, Otto Maja & Plan B
12.1. – 13.4.2020

Antti Männynväli

Männynväli on urbaani taiteilija, jonka juuret ovat kaduilla mutta on aikuisiällään lähinnä keskittynyt sisätiloihin soveltuvaan taiteeseen. Männynväli on maalannut aktiivisesti viimeiset reilut 25 vuotta ja pitänyt näyttelyitä gallerioissa, baareissa ja ravintoloissa. Panda on kulkenut mukana tasaisen epätasaisesti jatkuvana teemana jo lähes 15 vuotta.

www.instagram.com/antti_mannynvali_art

Otto Maja

Otto Maja on rikastuttanut suomalaista katutaidekuvaa aina isokokoisista seinämaalauksista postimerkin kokoisiin tarroihin. Uusimmissa teoksissaan hän käsittelee moraalisia oletusarvoja humoristisella perspektiivillä. Mikä on oikein? Mikä on väärin? Mikä on väärin, mutta silti moraalisesti hyväksyttävää?

www.instagram.com/ottomaja

Plan B 

Nimensä mukaisesti Plan B luo vaihtoehtoisia versioita meille tutuista asioista, oli kyse sitten linnunpöntöstä, muistolautasista, liikennemerkeistä tai tunnetuista taideteoksista. Teokset sisältävät usein yhteiskunnallista kritiikkiä humoristisessa muodossa, ja siitä osansa saa myös katutaide.

www.instagram.com/planbstreetart

Avajaiset pe 17.1. klo 18 – 20. Näyttely on auki joka päivä klo 7 – 23. Näyttelyn Facebook-tapahtuma täällä.