Pasila on 80-luvulta asti ollut yksi merkittävimmistä paikoista Helsingin graffiti- ja katutaideskenelle. Vuoden 2020 alusta suomalaisten katutaiteilijoiden kädenjälkeä tuo esille myös Original Sokos Hotel Triplan yhteydessä sijaitseva Tripla Urban Art Wall.

Helsinki Urban Artin kuratoimalla seinällä esitellään kerrallaan taidetta useammalta paikalliselta taiteilijalta, joiden juuret ovat katutaiteessa tai graffitissa. Monien teoksia onkin nähtävillä myös Itä-Pasilan kaduilla tai Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa.

Kolmen kuukauden välein vaihtuva näyttely tuo esiin erilaisia taiteilijoita, suuntauksia ja tyylejä. Näyttelyissä on esillä sekä alkuperäisteoksia että printtejä, ja kaikki teokset ovat myynnissä. Mikäli olet kiinnostunut teoksen ostamisesta, kysy lisätietoja hotellin aulapalvelusta tai suoraan meiltä.

Pasilan katutaidekaupunginosassa tehdään myös opastettuja avoimia ja yksityisiä kierroksia, jotka lähtevät Original Sokos Hotel Triplalta.
Klikkaa Facebook-tapahtumaan tästä.

 

NYT ESILLÄ: 

Jukka Hakanen
2.10.2020 – 6.1.2021

Jukka Hakanen on turkulainen muotoilija, joka tunnetaan parhaiten suurikokoisista seinämaalauksistaan. Hakanen on valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2015 ja työskentelee tällä hetkellä kuvataiteilijana ja kuvittajana. 2000-luvun vaihteessa alkanut kiinnostus spraymaalauskulttuuria kohtaan on vienyt Hakasen mukaan useisiin katutaidetapahtumiin ja projekteihin niin Suomessa kuin ulkomailla.

Katutaide on väliaikaista eivätkä ulkoseiniin tehdyt maalaukset ole ikuisia. Näin on myös luvallisilla maalausseinillä, joilla teoksia toteutetaan vanhojen päälle. Vuosien saatossa päälle maalaamisesta syntyy kerroksia. Taulut ovat kaivettu esiin noista kerroksista. Teoksilla Hakanen on halunnut ottaa tämän hukkamateriaalin uudelleen käyttöön. Töiden aiheissa on sekoitettuna katutaidetta ja perinteisiä kuvataiteen kuva-aiheita. Kerrostumat ovat sekoitus eri pohjamaaleja ja spraymaaleja. Osat ovat liimattu pohjamaalatulle MDF-levylle.

https://jukkahakanen.fi/
https://www.instagram.com/jukkahakanen/

 

MENNEET NÄYTTELYT: 

Poppamaija, Terhi Ekebom, Pia Iiramo
1.7.–27.9.2020

Antti Männynväli, Otto Maja & Plan B
12.1.–13.4.2020