Pasila on 80-luvulta asti ollut yksi merkittävimmistä paikoista Helsingin graffiti- ja katutaideskenelle. Vuoden 2020 alusta suomalaisten katutaiteilijoiden kädenjälkeä tuo esille myös Original Sokos Hotel Triplan yhteydessä sijaitseva Tripla Urban Art Wall.

Helsinki Urban Artin kuratoimalla seinällä esitellään kerrallaan taidetta useammalta paikalliselta taiteilijalta, joiden juuret ovat katutaiteessa tai graffitissa. Monien teoksia onkin nähtävillä myös Itä-Pasilan kaduilla tai Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa.

Kolmen kuukauden välein vaihtuva näyttely tuo esiin erilaisia taiteilijoita, suuntauksia ja tyylejä. Näyttelyissä on esillä sekä alkuperäisteoksia että printtejä, ja kaikki teokset ovat myynnissä. Mikäli olet kiinnostunut teoksen ostamisesta, kysy lisätietoja hotellin aulapalvelusta tai suoraan meiltä.

Pasilan katutaidekaupunginosassa tehdään myös opastettuja avoimia ja yksityisiä kierroksia, jotka lähtevät Original Sokos Hotel Triplalta.
Klikkaa Facebook-tapahtumaan tästä.

 

NYT ESILLÄ: 

Poppamaija, Terhi Ekebom, Pia Iiramo
1.7.–27.9.2020

Poppamaija

Poppamaija (Inna Pulkkinen) on Saimaalta lähtöisin oleva taiteilija ja graafisen suunnittelun opiskelija. Hän on maalannut charactereitaan ympäri Eurooppaa ja Aasiaa vuodesta 2009 ja työskennellyt katutaiteiden parissa viime vuodet. Poppamaija vaikuttaa myös aktiivisena jäsenenä Mimmit peinttaa-kollektiivissa. Hänen teoksissaan toistuu kuvitteelliset hahmot vahvoilla linjoilla ja kirkkailla väreillä ja niitä on ollut esillä Lux Helsingissä, Sideways -festivaaleilla, Weekend Festivaaleilla, sekä Flow Festivaaleilla. Poppamaija on myös vuoden 2019 Hämeenlinna Street (AR)t katutaidekilpailun voittaja.

www.instagram.com/poppamaija/

Terhi Ekebom

Terhi Ekebom on helsinkiläinen taiteilija, graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Hän valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2000 ja Metropoliasta vuonna 2002 opiskeltuaan kuvataiteita ja graafista suunnittelua. Terhi on loistava viivapiirtäjä, jonka työlästä ja runsasta tyyliä rakastavat niin lehti- kuin mainosasiakkaatkin. Hän työskentelee eri tekniikoilla ja tekee mielellään myös seinämaalauksia ja sarjakuvia – joita häneltä onkin julkaistu lukuisia. Suomen Sarjakuvaseura palkitsi Terhin Puupäähatulla vuonna 2014. Terhi on ollut mukana lukuisissa näyttelyissä ympäri maailmaa, kuten Milanossa, Brysselissä, Pietarissa, New Yorkissa ja Chicagossa.

www.instagram.com/terhiekebom/

Pia Iiramo

Pia Iiramo on Helsingissä asuva suomalainen artisti (s. 1987), jonka persoonallinen tyyli on humoristinen ja vahvasti yhteydessä katutaiteisiin. Iiramo toteutti viime vuonna muun muassa Querelle-festivaalin seinämaalauksia ja voitti Suvilahden Graffitiaidan avajaiskilpailun tiiminsä kanssa. Ominaista Iiramon teoksissa on vahva värien käyttö sekä omaperäinen hahmomaailma.

www.instagram.com/piawashere/

 

MENNEET NÄYTTELYT: 

Antti Männynväli, Otto Maja & Plan B
12.1.–13.4.2020