Lähtöpaikka

Pasilan Kirjasto, Kellosilta 9
00520 Helsinki

Aikataulu

Joka kuukauden viimeinen lauantai klo 11-13

Facebook-tapahtuma

Tulevat kierrokset

Katutaidekierrosten ajankohdat 2024: 30.3. | 27.4. | 25.5. | 29.6. | 27.7. | 31.8. | 28.9. | 26.10.

Kierros

Helsingin laajin katutaidekeskittymä sijaitsee Itä-Pasilassa, vain 5 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta. 70-luvulla rakennettu harmaiden betonipintojen kaupunginosa tuli tunnetuksi graffiteistaan ja katutaiteestaan jo yli 30 vuotta sitten. Pitkään jatkuneen katutaiteeseen kohdistuneen nollatoleranssin jälkeen, alueen katutaidekulttuuri on päässyt taas kukoistamaan.

Suomessa Pasilan katutaidekaupunginosa on ainutlaatuinen paikka teosten määrän, monipuolisuuden ja taiteen tason suhteen. Viimeisten vuosien aikana lukuisat taiteilijat Suomesta ja ulkomailta ovat muuttaneet alueen isoksi katutaidegalleriaksi. Tänä päivänä alue on täynnä paikallisesti ja kansainvälisesti tunnettujen taiteilijoiden töitä.

Nyt pääset tutustumaan taiteeseen myös katutaidekierroksillamme. Kaksituntisen kierroksen aikana näet paljon erilaista katutaidetta graffiteista stensiileihin, isoihin muraaleihin ja keraamiseen taiteeseen sekä installaatioihin. Kierroksilla pääset tutustumaan alueen teoksiin ja tarinoihin niiden takana sekä katutaiteen erilaisiin tekniikoihin ja teosten tekoprosesseihin. Lisäksi kerromme tarinoita katutaiteen ja laajemmin Itä-Pasilan historiasta sekä muista mielenkiintoisista yksityiskohdista Helsingistä, joita muut oppaat eivät osaa sinulle kertoa.

Käytännön tietoja

Katutaidekierrokset alkavat Pasilan kirjaston pääovelta. Säästä riippuen ota mukaan juomista, sateenvarjo tai tarpeeksi lämmintä vaatetta. Kierros päättyy Pasilan kaupunkitaidekeskukselle (Opastinsilta 6), jossa voit tutustua siellä esillä olevaan katutaidenäyttelyyn.

Kierroksia järjestetään joka kuukauden viimeinen lauantai maaliskuusta lokakuuhun. Ennakkoilmoittautumista kierrokselle ei vaadita, saavu vain ajoissa paikalle kirjaston pääovelle.

Julkiset katutaidekierrokset jatkuvat maaliskuussa 2024. Klikkaa tapahtuma muistiin Facebookissa.

Kierrokset pidetään englanniksi, mutta teemme tilauksesta kierroksia myös suomeksi, saksaksi ja venäjäksi. Kierroksen hinta on vapaavalintainen (suositus vähintään 10 €). Maksuvälineenä käyvät käteinen, MobilePay ja kortti. Kierrosten tuotot menevät yhdistyksemme toimintaan ja uusien katutaideteosten tekemiseen. 

Yksityiskierroksien hinta määräytyy osallistujamäärän mukaan niin, että korkeintaan kuuden henkilön kierros maksaa 150€ ja sitä isompien ryhmien kierros 200€. Kouluille ja oppilaitoksille kierros kustantaa 100€ ryhmän koosta riippumatta. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä info@helsinkiurbanart.com.