MARKUS MÄKINEN, MARI METSÄMÄKI, SAULI SUOMELA 27.4.-11.6.2022
Pasilan kaupunkitaidekeskus
27.4. – 11.6.2022
Avajaiset 27.4. klo 18–20
Pasilan kaupunkitaidekeskuksen vuoden kolmas näyttely kokoaa yhteen Markus Mäkisen, Mari Metsämäen ja Sauli Suomelan töitä. Mäkisen, Metsämäen ja Suomelan töitä yhdistävät kirkkaat värit ja moninaiset materiaalit – näyttelyn töissä nähdään niin lasia, sähköjohtoja kuin epoksihartsiakin.
Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 27.4. kello 18–20. Tarjolla on juotavaa ja pientä purtavaa. Lisäksi kello 17–19 voit käydä tutustumassa samassa kiinteistössä sijaitseviin taiteilijatyöhuoneisiin!
Avajaisten jälkeen näyttelyä pääsee katsomaan kaupunkitaidekeskuksen aukioloaikoina:
KE 12– 20
TO 12–18
PE 12–18
LA 13–18
Näyttelyvierailun aikana voit pistäytyä myös kaupunkitaidekeskuksen maali- ja taidekaupassa.
MARKUS MÄKINEN
www.markusmakinen.com
Facebook: Markus Mäkinen – Studio Glass
Olen lasitaiteilija ja lasialan tupla-artesaani. Studioni ja galleriani sijaitsevat Nuutajärven lasikylässä Urjalassa, jossa työstän lasia uunitekniikoin ja puhaltamalla. Lasissa minua kiehtoo sen monipuolisuus ja rajattomat mahdollisuudet, jotka houkuttelevat kokeilemaan uutta ja poikkeamaan perinteiseltä polulta. Töissäni käytän vahvoja värejä ja muotoja. Pidän erilaisten pintojen yhdistelemisestä ja lopputuloksena työ voi näyttää aivan muulta kuin lasilta, mutta se on silti lasia!
Teoksieni aiheet saan kaikkialta, erityisesti ihmisen ja luonnon keskinäinen yhteiselo niin hyvässä kuin pahassa antaa paljon ideoita töihini. Erityisen mielenkiintoista on pohtia, miten me ihmiset olemme nousseet planeettamme vahvimmaksi ja viisaammaksi lajiksi ja syrjäytämme kaiken muun, mutta samalla tuhoamme ainoana lajia omaa elinympäristöämme.
Lähden usein teoksissani materiaali edellä ja katson, mihin tämä ainutlaatuinen amorfinen aine tekijäänsä vie. Näyttelyn teokset olen valmistanut lasinsulatustekniikalla, jossa erivärisiä lasinpalasia liitetään yhteen sulattamalla niitä yli 800 asteessa. Työ käy läpi useita eri työvaiheita ja polttoja, jonka jälkeen teos on käytännössä ikuinen.
MARI METSÄMÄKI
www.la-bas.fi/marimetsamaki
Instagram: @marimetsamaki
Olen tehnyt taidetta kuin riivattuna 15-vuotiaasta lähtien. Nyt olen 50-vuotias. Jotenkin se on vain onnistunut. Työssäni seuraan omia päähänpistojani ja mielenliikkeitä. Kaikenlaista kummallista on tullut tehtyä.
Olen turkulainen, vasenkätinen, kaksospuolisko, ajokortiton, yksineläjä, varaton, vähän kuuro, vähän vammainen. Jostain on pitänyt luopua, että on voinut säilyttää taiteellisen vapauden.
Tässä näyttelyssä esittelen vastavalmistuneita ”sähkötöitä”, sähköjohdoista väsättyjä veistoksia ja koruja. Kaunista, kevyttä ja kestävää. Sähkötarvikkeet ovat todella toimivia askartelumateriaaleja. Vähän kuin lasten rakennussarjat – katsoo vain, että teokset pysyvät poissa sähköverkosta.
SAULI SUOMELA
www.suomelas.com
Instagram: @suomelas
Olen helsinkiläinen muotoilija ja taiteilija, joka ammentaa inspiraationsa erityisesti struktuureista, materiaaliestetiikasta ja voimakkaista värimaailmoista. Näyttelyni Pasilan kaupunkitaidekeskukseen koostuu Urban Landscapes -teossarjasta, jotka ovat abstrakteja urbaaneja maisemia, ilmiöitä ja emotionaalisia mielentiloja. Teokset on työstetty eri materiaaleille valamalla kerroksittain nestemäisellä pigmentillä värjättyä epoksihartsia. Teokset on tehty eri materiaaleille, kuten vanerille, alumiinille, akryylille ja peilille. Teoksissa toistuu vahva, kontrastinen ja makeakin värimaailma, joka heijastelee kaupunkiympäristöstä löytyviä maisemia ja ilmiöitä.
Käyttämäni epoksihartsin kerrostekniikka rakentaa kiinnostavia valon ja varjon alueita abstrakteihin teoksiin. Eri väriset kerrokset synnyttävät lasimaisen pinnan, jossa värit sekoittuvat kerroksina synnyttäen vahvan kerroksellisuuden estetiikan ja mahdollistavat erittäin elävän ja voimakkaan värimaailman, jota muulla tavalla on vaikea toteuttaa. Erillisten valujen kautta syntyvä kerroksellisuus rakentaa töihin myös kumuloituvia tasoeroja ja väri-intensiteetin muutoksia, joka synnyttää toisen tason visuaalisuuden kokonaisestetiikkaan. Tämä yhdistettynä erilaisiin taustamateriaaleihin tuo teoksiin oman kiinnostavan ulottuvuutensa.”