• Pasila UAC opening - Jaakko Blomberg2-2

Osoite

Kasöörinkatu 3 lh 4,

00520 Helsinki

Olemme auki

to–pe klo 12–18

 la klo 13–16

Suljettu 19.12.2020 – 13.1.2021.

Esillä oleva näyttely

Timo Tyynismaa

19.11.2020–18.12.2020

Lisätitetoja näyttelystä Facebookista

Kesäkuussa 2019 avattu Pasilan kaupunkitaidekeskus on kokonaan urbaanille taiteelle omistettu paikka, jossa voi tutustua vaihtuviin taidenäyttelyihin. Tilassa on esillä kaupunkitaiteeseen liittyviä näyttelyitä, jotka vaihtuvat noin kuuden viikon välein. Näyttelyt ovat avoinna Pasilan kaupunkitaidekeskuksen aukioloaikojen mukaisesti eli to–pe klo 12–18 ja la klo 13–16, sekä pidennetysti tapahtumien aikaan. Kaupunkitaidekeskuksessa voi tutustua myös urbaaniin taiteeseen liittyvään kirjallisuuteen.

Keskuksessa pääsee myös tekemisen makuun, sillä sen työpajahuoneessa toteutamme niin avoimia kuin tilauksesta järjestettäviä graffiti- ja katutaidetyöpajoja, joissa osallistujat pääsevät maalaamaan suoraan seinälle. Keskuksessa voidaan vietellä myös esimerkiksi leffailtaa ja kaikkea muuta, mitä ikinä sitten keksitäänkään (jos sinulla on joku idea, jonka haluaisit toteuttaa, ota yhteyttä!).

Taide ja toiminta ei jää vain keskuksen sisään, vaan kaupunkitaidekeskus toimii myös tukikohtana alueella toteutettaville taideprojekteille. Itä-Pasilasta onkin muodostunut viimeisten vuosien aikana oikea katutaidekaupunginosa.

Pasilan kaupunkitaidekeskus sijaitsee osoitteessa Kasöörinkatu 3. Kulku tilaan talon sisäpihalta.

Pasilan kaupunkitaidekeskusta tukevat Suomen Kulttuurirahasto ja Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

 

NYT ESILLÄ:

TIMO TYYNISMAA 19.11. – 18.12.2020

 

Oululainen Timo Tyynismaa on 43-vuotias arkkitehti, jonka harrastuksena on pitkään ollut kuvataide. Viitisen vuotta sitten Tyynismaa löysi tiensä katutaiteen pariin.

Tyynismaan mukaan hänen teoksissa ei ole mitään punaista lankaa eikä hän mielellään selittele teoksiaan muille. Hän tekee kuvia suunnittelematta, intuition pohjalta. Hän ei myöskään keksi päälleliimattuja merkityksiä tai kannanottoja, ja näin ollen teosten syvyys vaihtelee paljon.

Tyynismaan tekniikat vaihtelevat maalauksesta reliefeihin, ja Pasilan näyttelyssä nähdään häneltä myös pieni kuvakudos.

Näyttelyn avajaiset ke 18.11. klo 18. Näyttely on avoinna to-pe klo 12 – 18 ja la klo 13 – 16.

Tyynismaa