• Pasila UAC opening - Jaakko Blomberg2-2

Osoite

Opastinsilta 6

00520 Helsinki

Olemme auki

TO – PE klo 12 – 18

LA klo 13 – 16

Nyt esillä

Avajaisryhmänäyttely 22.9. – 27.11.

Facebook-tapahtuma

Kesäkuussa 2019 avattu Pasilan kaupunkitaidekeskus on kokonaan urbaanille taiteelle omistettu paikka, jossa voi tutustua vaihtuviin taidenäyttelyihin. Tilassa on esillä kaupunkitaiteeseen liittyviä näyttelyitä, jotka vaihtuvat noin kuuden viikon välein. Näyttelyt ovat avoinna Pasilan kaupunkitaidekeskuksen aukioloaikojen mukaisesti eli to–pe klo 12–18 ja la klo 13–16, sekä pidennetysti tapahtumien aikaan. Kaupunkitaidekeskuksessa voi tutustua myös urbaaniin taiteeseen liittyvään kirjallisuuteen.

Taide ja toiminta ei jää vain keskuksen sisään, vaan kaupunkitaidekeskus toimii myös tukikohtana alueella toteutettaville taideprojekteille. Itä-Pasilasta onkin muodostunut viimeisten vuosien aikana oikea katutaidekaupunginosa.

Pasilan kaupunkitaidekeskus sijaitsee osoitteessa Opastinsilta 6. Kulku tilaan talon sisäpihalta. 

Pasilan kaupunkitaidekeskusta tukevat Suomen Kulttuurirahasto ja Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

 

NYT ESILLÄ: 

Avajaisryhmänäyttely 22.9. – 27.11.

Väliaikaisesti kiinni ollut kaupunkitaidekeskus avaa jälleen ovensa uusissa toimitiloissa keskiviikkona 22. syyskuuta. Uuden tilan ja ryhmänäyttelyn avajaisia vietetään klo 18-21. Osoitteena Opastinsilta 6, joka on vain kivenheiton päässä vanhalta kaupunkitaidekeskukselta. Käynti sisäpihalta, ylätasanteelta.
 
Uuden kaupunkitaidekeskuksen ensimmäisessä näyttelyssä päästään nauttimaan urbaanien taiteilijoiden ryhmänäyttelystä.
 
Avajaisnäyttelyn taiteilijat ovat:
 
BOING
Boing on sanonut tekevänsä koko kaupungista gallerian ripustelemalla sinne taidettaan. Sillä ei ole niin väliä minne teoksia ripustetaan, mutta nyt niitä on nähtävissä ainakin Pasilan kaupunkitaidekeskuksella.
 
GRAFFITIPROFESSORS
Graffitiprofessors on omaleimainen, rakenteita rikkova, ennakkoluuloton, leikkisä ja erilaisia tekniikoita rohkeasti roiskien hyödyntävä dynaaminen duo. Kap ja Help ovat maalanneet jo vuodesta -96. Kap on myös ollut tämän vuoden Mäntän kuvataideviikon yksi taiteilijoista.
 
HILKKA HELMI
Hilkka Helmi on monitoimitaiteilija, jonka värikkäistä sekatekniikka teoksista paistaa läpi hänen yhtä lailla värikäs huumorintajunsa. Hänen kantaaottavaa pop-taidettaan on päästy ihailemaan jo noin 20:ssä eri näyttelyssä.
 
JUKKA HAKANEN
Jukka Hakanen on turkulainen muotoilija, joka tunnetaan parhaiten suurikokoisista seinämaalauksistaan. Hakanen on valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2015 ja työskentelee tällä hetkellä kuvataiteilijana ja kuvittajana. 2000-luvun vaihteessa alkanut kiinnostus spraymaalauskulttuuria kohtaan on vienyt Hakasen mukaan useisiin katutaidetapahtumiin ja projekteihin niin Suomessa kuin ulkomailla.
 
JUKKA PELTOSAARI
Jukka Peltosaari on Helsingissä työskentelevä kuvataiteilija, jonka töissä näkyy vaikutteita sarjakuvista, graffitista ja katutaiteesta. Töiden tyyli on usein värikkään graafinen ja ilmaisu vaihtelee pelkistetystä runsaaseen. Peltosaari käsittelee töissään ihmisen sisäistä ja ulkoista maailmaa ja näiden vuorovaikutusta.
 
KUOSITTAJA
Kuosittaja tekee taidetta aina printtimediasta maalauksiin, monipuolisella tyylillä. Kuosittaja rakastaa mehukkaita värejä, mutta ammentaa inspiraatiota myös luonnosta ja sen murretuimmista sävyistä sekä rakkaasta harrastuksesta, skeittaamisesta urbaanissa ympäristössä, joka tuo rosoisuutta hänen työskentelyynsä. Ekologiset arvot ovat Kuosittajalle tärkeitä ja hän pyrkiikin käyttämään projekteissaan kierrätysmateriaaleja aina kun mahdollista.
 
PALLO
Pallo on kokenut graffititaiteilija. Hänen työnsä ovat täynnä toimintaa, liikettä ja räikeitä värejä sekä vahvoja linjoja. Teoksissa esittäviin kuviin yhdistyy humoristisia ja kuvitteellisia piirteitä.
 
PLAN B
Nimensä mukaisesti Plan B luo vaihtoehtoisia versioita meille tutuista asioista, oli kyse sitten linnunpöntöstä, muistolautasista, liikennemerkeistä tai tunnetuista taideteoksista. Teokset sisältävät usein yhteiskunnallista kritiikkiä humoristisessa muodossa, ja siitä oman osansa saa myös katutaide.
 
SWAGARONI
Swagaroni on tullut tunnetuksi makaronistaan, jonka on voinut bongata erilaisin värityksin niin kaduilta kuin taidenäyttelyistäkin. Avajaisnäyttelyssä swagaronin voi löytää myös ryijyn muodossa. Ryijyissä graffitin urbaani ja laiton puoli yhdistyy tekstiilin kotoisuuteen, lämpöön ja perinteisyyteen.

Facebook-tapahtumaan tästä.

IMG_8123