Concreate toi yhteen kotimaiset ja ulkomaiset katutaiteilijat, jotka tekivät viikon ajan taidetta ympäri Itä-Pasilaa. Festivaaliviikon kuluessa järjestettiin katutaiteeseen liittyvää yleisöohjelmaa, kuten katutaidekierroksia ja taiteilijahaastatteluita. Viikko huipentui kaikille avoimeen katujuhlaan, jossa päästiin nauttimaan taiteen ohella musiikista ja kirppistelystä sekä painamaan kangaskasseja Concreaten omalla kangaspajalla. 

Concreate järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2020, mutta siitä on tarkoitus luoda jokavuotinen tapahtuma, johon matkustetaan niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Festivaali tullaan järjestämään joka vuosi eri paikassa, sillä tavoitteena on tuoda katu- ja kaupunkitaidetta paikkoihin, joissa sitä ei välttämättä vielä ole. 

Vuoden 2020 Concreate Urban Art Festivalin takana oli Helsinki Urban Artin lisäksi lauantain katujuhlan järjestänyt Kalliolan Setlementin Naapurituottajat. Naapurituottajat on toimintaa, jossa valmennetaan päihdekuntoutujataustaisista ihmisistä tapahtumatuotannon moniosaajia. 

Tapahtuman muina yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa Pasilan asukastalo, Helsingin diakonissalaitoksen Kyvyt-hanke ja All Day Agency. Lisäksi Concreatea ovat tukemassa Pohjoismainen kulttuuripiste, Helsingin kaupunki, Acción Cultural Española, Puolan suurlähetystö, Tsekin suurlähetystö sekä Italian suurlähetystö.