näyttelyt

  • Pasila-Fat_Heat-2017-Jaakko Blomberg_HR58
  • näyttelyt
  • näyttelyt

Osote

Kasöörinkatu 3,

00520 Helsinki

 

Olemme auki

Ilmotamme mahdollisimman pian 

Menossa oleva näyttely

Antti Männynväli, Otto Maja & Plan B

12.1.–13.4.2020

Salaprints

Salaprints-näyttely esittelee suomalaisten katutaiteilijoiden teoksia, jotka on tehty serigrafiatekniikalla.

Näyttelyn taiteilijat ovat anonyymejä yhtä lukuunottamatta, ja kaikilla on oma historiansa katutaiteen saralla – jotkut ovat toimineet yli kymmenen vuotta ja jotkut vähemmän. Kaikki näyttelyyn kuratoidut taiteilijat ovat aktiivisia ja tuovat oman osansa tämän päivän katutaiteeseen niin tarroina, maalauksina kuin liisteröitävinä julisteina.

 

Näyttelyn myötä olemme avanneet Pasilan kaupunkitaidekeskukseen myös pysyvän printtiosaston, jossa on myynnissä suomalaisten ja ulkomaalaisten katutaiteilijoiden printtejä.

Näyttelyn taiteilijat:

Lumps, Joonas Reijonen, Floppy, Loskassa, Stay Ice, Swagaroni, Sleazy Howard, Suck ,Ok.

 

Itä-Pasilassa pääsee lukuisten katutaideteosten lisäksi näkemään taidetta sisätiloissa Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa, jossa järjestetään erilaisia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia.

Kesäkuussa 2019 avattu tila on kokonaan urbaanille taiteelle omistettu paikka, jossa on niin vaihtuvia näyttelyitä, alaan liittyvää kirjallisuutta luettavaksi, työpajoja, leffailtoja ja kaikkea muuta, mitä ikinä sitten keksitäänkään (jos sinulla on joku idea, jonka haluaisit toteuttaa, ota yhteyttä!). Taide ei jää vain keskuksen sisään, vaan kaupunkitaidekeskus toimii myös tukikohtana alueella toteutettaville taideprojekteille. Itä-Pasilasta onkin muodostunut viimeisten vuosien aikana oikea katutaidekaupunginosa.

Tekemään pääsee myös keskuksen tiloissa, sillä sen työpajahuoneessa toteutamme niin avoimia kuin tilauksesta järjestettäviä graffiti- ja katutaidetyöpajoja, joissa osallistujat pääsevät maalaamaan suoraan seinälle. 

Kahdessa muussa tilassa on puolestaan esillä vaihtuvia kaupunkitaiteeseen liittyviä näyttelyitä, jotka vaihtuvat noin kuuden viikon välein.

Pasilan kaupunkitaidekeskusta tukevat Suomen Kulttuurirahasto ja Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.