• Tripla Urban Art Wall

Osoite

Tripla Sokos Hotelli

00520 Helsinki

Olemme auki

Joka päivä klo 7 – 23

Menossa oleva näyttely

Anetta Lukjanova: ’Saved for later’

8.10.2021-6.1.2022

Facebook-tapahtuma

Pasila on 80-luvulta asti ollut yksi merkittävimmistä paikoista Helsingin graffiti- ja katutaideskenelle. Vuoden 2020 alusta suomalaisten katutaiteilijoiden kädenjälkeä tuo esille myös Original Sokos Hotel Triplan yhteydessä sijaitseva Tripla Urban Art Wall.

Helsinki Urban Artin kuratoimalla seinällä esitellään kerrallaan taidetta useammalta paikalliselta taiteilijalta, joiden juuret ovat katutaiteessa tai graffitissa. Monien teoksia onkin nähtävillä myös Itä-Pasilan kaduilla tai Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa.

Kolmen kuukauden välein vaihtuva näyttely tuo esiin erilaisia taiteilijoita, suuntauksia ja tyylejä. Näyttelyissä on esillä sekä alkuperäisteoksia että printtejä, ja kaikki teokset ovat myynnissä. Mikäli olet kiinnostunut teoksen ostamisesta, kysy lisätietoja hotellin aulapalvelusta tai suoraan meiltä.

Pasilan katutaidekaupunginosassa tehdään myös opastettuja avoimia ja yksityisiä katutaidekierroksia, jotka lähtevät Original Sokos Hotel Triplalta. Kaikille avoimet yleisökierrokset alkavat kesäkuussa. 

Tiedotamme tulevista näyttelyistä mahdollisimman pian. 

 

NYT ESILLÄ

Anetta Lukjanova: ”Saved for later” 8.10.2021-6.1.2022 

Anetta Lukjanova (s. 1993) on Barcelonan klassisesta taideakatemiasta valmistunut kuvataiteilija Helsingistä. Vahva maalaustekniikka on läsnä töissä, joissa maaginen realismi sekoittuu graafiseen muotokieleen. Hän työskentelee pääasiassa piirustuksen,
öljymaalauksen ja muraalien keinoin.
ʼSaved for laterʼ viittaa samannimiseen kuvakansioon puhelimessa. Ajatusten ylöskirjoittamisen tavoin huomion kiinnittäneiden valokuvien, kuvakaappausten ja maalausryhmien referenssien säästäminen kansioon toimii maalaajan muistiona. Ne saattavat odottaa uutta hetkeään kuukausia ennenkuin intuitiivinen silmä tarttuu niihin uudestaan. Useasti hetki sattuu mielen etsiessä irtiottavaa tekemistä pitkien projektien
väleissä.
Maalauspohjana paperi mahdollistaa rohkeamman lähestymisen tekemiseen. Kalliit kankaat pohjana johtavat kiintymykseen vielä aloittamattomaan työhön. Kiintymys ja pelko epäonnistumisesta ovat hengittävän työn vihollisia. Laiskat, epätarkat, randomit ja epätärkeät referenssit ovat kaikista mielenkiintoisimpia valita. Kuva saattaa löytää matkan varrella merkitystä, mutta ei aina. Paras flow ei riipu maalausaiheiden tärkeydestä, vaan siitä, miten täydellisen soljuvasti onnistuu maalin edestakainen leikki paperilla.
 
Instagram: @anettalukjanova
Anetta Lukjanova