• Otto Maja_ Pummilla, Piraatti, Roskaristo & Pilasoitto

Osoite

Original Sokos Hotel Tripla

Fredikanterassi 1 B

00520, Helsinki

Olemme auki

Joka päivä klo 7 – 23

Menossa oleva näyttely

Essi Ruuskanen: Thoughts while farming

8.4. – 7.7.2022

Facebook-tapahtuma

Pasila on 80-luvulta asti ollut yksi merkittävimmistä paikoista Helsingin graffiti- ja katutaideskenelle. Vuoden 2020 alusta suomalaisten katutaiteilijoiden kädenjälkeä tuo esille myös Original Sokos Hotel Triplan yhteydessä sijaitseva Tripla Urban Art Wall.

Helsinki Urban Artin kuratoimalla seinällä esitellään kerrallaan taidetta useammalta paikalliselta taiteilijalta, joiden juuret ovat katutaiteessa tai graffitissa. Monien teoksia onkin nähtävillä myös Itä-Pasilan kaduilla tai Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa.

Kolmen kuukauden välein vaihtuva näyttely tuo esiin erilaisia taiteilijoita, suuntauksia ja tyylejä. Näyttelyissä on esillä sekä alkuperäisteoksia että printtejä, ja kaikki teokset ovat myynnissä. Mikäli olet kiinnostunut teoksen ostamisesta, kysy lisätietoja hotellin aulapalvelusta tai suoraan meiltä.

Pasilan katutaidekaupunginosassa tehdään myös opastettuja avoimia ja yksityisiä katutaidekierroksia, jotka lähtevät Original Sokos Hotel Triplalta. Kaikille avoimet yleisökierrokset alkavat kesäkuussa. 

Tiedotamme tulevista näyttelyistä mahdollisimman pian. 

 

NYT ESILLÄ

 

Essi Ruuskanen: Thoughts while farming

8.4. – 7.7.2022 

 

Thoughts While Farming on nimensä mukaisesti ajatusten sarja. Näitä asioita olen pohtinut työskennellessäni maatilallani Siuntiossa. Maataloustyöt ovat usein monotonisuudessaan loistavia hetkiä pohtimiselle ja meditatiivisuudessaan ruokkivat kaikenlaista luovuutta. Teoksissa leikitellään ruraalin kontekstin ja urbaanin tyylin vuorovaikutuksella. Tämä vuorovaikutus itsessään kuvaa mahdollista maailmaa, jossa maaseudun ja kaupungin välillä ei ole luomaamme keinotekoista vastakkainasettelua, vaan ymmärrämme riippuvaisuutemme toisistamme ja ammennamme toistemme parhaista puolista ideoita ja elämyksiä.

Taulujen ajatukset eivät sinänsä liity toisiinsa tai muodosta johdonmukaista tarinaa. Niissä käsitellään kuitenkin maanviljelyä uudistavan maatalouden (regenerative agriculture) näkökulmasta. Uudistavassa maataloudessa pyritään parantamaan maan elinvoimaisuutta sen loppuunkuluttamisen sijaan. Siinä ei turvautuda kemikaaleihin, vaan biodiversiteettiin ja terveiden kasvien ja eläinten vastustuskykyyn. Näyttelyn värimaailma kuvastaa myös sitä räiskyvää iloa, joka terveessä ja monipuolisessa puutarhassa tulee vastaan. Vaikka maaseudun ajatukset eivät äkkiseltään tunnu välttämättä koskettavan kaupungin sydämessä asuvan arkea, on tärkeää muistaa että ruoan alkutuotanto ja sen ympäristöjalanjälki koskettavat meitä kaikkia.

Essi Ruuskanen on siuntiolainen katu- ja kuvataiteilija. Hän työskentelee henkilökohtaisten projektiensa lisäksi osana SAV Taidekollektiivia (Street Art Vantaa) sekä G-Rex –katutaidekiltaa. Ruuskasen teosten keskiössä ovat syötävät (villi)kasvit ja niiden tunteminen osana ilmastokriisin jälkeistä maailmaa ja luonnon kanssa yhteistyössä toimivan yhteiskunnan tärkeitä kansalaistaitoja. Katutaiteen ohella Ruuskanen tekee myös kaupunginosien taidesuunnittelua, kuratointia, asukastyötä sekä tuottamista.

www.essiruuskanen.com
www.savtaide.fi
@essiruuskanen_art

Näyttelyn Facebook-tapahtuma

Essi Ruuskanen: Weeds at the End of the World