20230118_143614

Osoite

Original Sokos Hotel Tripla

Fredikanterassi 1 B

00520, Helsinki

Olemme auki

Joka päivä klo 7 – 23

Menossa oleva näyttely

Terhi Adler: Metsänpeitto

18.1.2023 – 12.04.2023

Facebook-tapahtuma

Pasila on 80-luvulta asti ollut yksi merkittävimmistä paikoista Helsingin graffiti- ja katutaideskenelle. Vuoden 2020 alusta suomalaisten katutaiteilijoiden kädenjälkeä tuo esille myös Original Sokos Hotel Triplan yhteydessä sijaitseva Tripla Urban Art Wall.

Helsinki Urban Artin kuratoimalla seinällä esitellään kerrallaan taidetta useammalta paikalliselta taiteilijalta, joiden juuret ovat katutaiteessa tai graffitissa. Monien teoksia onkin nähtävillä myös Itä-Pasilan kaduilla tai Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa.

Kolmen kuukauden välein vaihtuva näyttely tuo esiin erilaisia taiteilijoita, suuntauksia ja tyylejä. Näyttelyissä esillä olevat teokset ovat kaikki myynnissä. Mikäli olet kiinnostunut teoksen ostamisesta, kysy lisätietoja hotellin aulapalvelusta tai suoraan meiltä.

Pasilan katutaidekaupunginosassa tehdään myös opastettuja avoimia ja yksityisiä katutaidekierroksia, jotka lähtevät Original Sokos Hotel Triplalta. Kaikille avoimet yleisökierrokset alkavat kesäkuussa. 

Tiedotamme tulevista näyttelyistä mahdollisimman pian. 

 

NYT ESILLÄ

Terhi Adler: Metsänpeitto

18.1.-12.4.2023

 

Näyttelyssä yhdistyy rakkaus kotimaan luontoon sekä viehtymys kansanperinteeseen ja käsityöhön. Olen ollut suruissani ketjujen katkeamisesta, kuinka tieto ei enää siirry sukupolvelta toiselle ja kuinka etäännymme metsistämme. Siksi olen itse ollut motivoitunut tunnistamaan kasvi-, eläin- ja sienilajeja ja opiskelemaan niiden toimintaa ja käyttötapoja, kuten myös opettelemaan ja sekoittelemaan käsityötekniikoita, joille ei ehkä taiteen saralla ole aiemmin annettu paljoa painoarvoa. Metsänpeitto tarkoittaa kokemusta, jossa ihminen eksyy metsässä niin, ettei tunnista enää tuttujakaan paikkoja. Menee ikäänkuin aivan hämmennyksiin. Olen itsekin kokenut tämän muutaman kerran tutuissakin metsissä, eritoten lapsena — silloin kun muutenkin vietin enemmän aikaa luonnon keskellä. Kaipuu metsään on suuri.

Kuitenkin metsä syleilee ja suojaa ja on koti monenlaiselle elämälle. Pehmeä peitto lämmittää. Älä hättäile, istu mättäälle; kyllä se pipo löytyy!

 Terhi Adler (1989) on visuaalinen moniosaaja, joka tekee kuvitusta, sarjakuvaa ja graafista suunnittelua. Hän on kiinnostunut virheistä, mystiikasta, kasveista ja kansanperinteestä. Adler on taiteen maisteri Aalto-yliopiston visuaalisen muotoilun suunnittelun linjalta.

@terhiadler

 

TerhiAdler_IG_Nettisivut