Toribann

Vaasanpuistikko, Vaasanaukio, Piritori. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja kesäkuussa 2017 se sai yhden lisää, kun sille maalattiin koko torin katupinnan kokoinen taideteos.

Laura Lehtisen teos Kemut meren äärellä maalattiin reilun viikon aikana koristamaan puistikkoa, joka nimestään huolimatta oli aikaisemmin hyvin harmaa. Maalaaminen alkoi kaikille avoimilla työpajoilla, joissa kuka tahansa pääsi osallistumaan teoksen maalaamiseen ammattilaisten opastuksella. Työpajoihin osallistui viikonlopun aikana lähes 200 ihmistä, joista osa tuli maalaamaan vain hetkeksi, osa taas viihtyi pensselin varressa lähes koko viikonlopun.

Lehtisen teos valittiin toteutettavaksi aiemmin keväällä järjestetyssä äänestyksessä, jossa kaupunkilaiset saivat äänestää suosikkiaan kolmesta luonnoksesta. Hänen luonnoksensa sai 473 ääntä yhteensä 1 152 äänestä. Toiseksi äänestyksessä tuli Sara Multasen Polkuja ja kolmanneksi Jukka Peltosaaren Pyörre. Luonnosten inspiraationa toimivat alueen asukkailta kevään mittaan kerätyt toiveet teemoista, väreistä ja aiheista.

Teos saa alkunsa Vaasankadun puolelta ja levittäytyy lähes koko aukion alueelle. Eläväinen ja leikkisä teos on laajuutensa ja toteutustapansa kannalta Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen ja tuo paljon kaivattua väriä alueen katukuvaan.

Lue lisää Laura Lehtisestä täällä.

Tori1
Tori2
Kallion_Katutaidetori_Ahti_Launis_5
Taidetori_työpaja3