Purkuasema_banneri

Pasilan vanha juna-asema sai kokea vielä värikkään muodonmuutoksen, ennen kuin se purettiin kesällä 2017. Espanjalainen katutaiteilija Sabek maalasi toukokuussa 2017 aseman eteläpuolen katolle koko seinämän mittaisen, noin 600m2 kokoisen muraalin. Maalausprosessi kesti noin viikon ja teos oli nähtävissä noin kuukauden, kunnes asemaa alettiin purkaa. Teos eli hienosti purkuvaiheiden mukana, kadoten sitä mukaa kun seinätkin ja jäi näin osaksi vuosikymmeniä palvelleen juna-aseman muistoa.

Sabek

Sabek on kansainvälisesti tunnettu katutaiteilija, joka aloitti uransa maalaamalla Vallecan työläiskaupunginosan seiniä Madridissa. Sittemmin hänen töitään on nähty esimerkiksi Yhdysvalloissa, Uudessa-Seelannissa ja useissa Euroopan ja Aasian maissa

Sabek on kehittänyt vuosien saatossa omanlaisensa tunnistettavan tyylin. Hän on tunnettu rohkeasta värien käytöstä ja tummista ihmis- ja eläinhahmoista, jotka usein esiintyvät hänen maalauksissaan. Sabek toi näitä tunnusmerkkejään mukaan myös pasilan maalaukseensa.

Lue lisää Sabekista täällä